Update 16th Jan

HI8NLO
Posts: 20
Joined: Tue Nov 19, 2019 11:55 pm

Re: Update 16th Jan

Post by HI8NLO » Fri Jan 17, 2020 4:01 pm

Hello Roger. With this specific version, I'm experiencing a higher BER than previous versions. Right now at 1.2% and on the other end I'm getting reports of slight dropouts. The dropouts present themselves as well while listening. All of this is happening with GD77 as a hotspot, haven't had this issue with the radio in normal use, only while in hotspot mode.

I've reverted to the stable version and all audio issues have reverted as well. This is a 2-month-old GD77 so not sure if this is related to a specific version of the hardware.

User avatar
SQ7PTE
Posts: 110
Joined: Sat Nov 16, 2019 4:23 am
Location: KO00to
Contact:

Re: Update 16th Jan

Post by SQ7PTE » Fri Jan 17, 2020 4:09 pm

Hello Luis.
Could you post a photo of the plaque, plate under the battery of the radio on the forum?
Radio nameplate
Piotr SQ7PTE :roll:

F6GVE
Posts: 43
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:52 am

Re: Update 16th Jan

Post by F6GVE » Fri Jan 17, 2020 11:09 pm

hi
I have 2 GD77. I have no audio problem with one of them, but the second as some trouble with the audio: When switched on, there is no melody and the DMR audio stays muted during a while, then it comes back. The audio FM is OK. Then sometimes the DMR audio disappers from time to time later
73
Luc

VK3KYY
Posts: 1630
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Update 16th Jan

Post by VK3KYY » Sat Jan 18, 2020 2:29 am

F6GVE wrote:
Fri Jan 17, 2020 11:09 pm
hi
I have 2 GD77. I have no audio problem with one of them, but the second as some trouble with the audio: When switched on, there is no melody and the DMR audio stays muted during a while, then it comes back. The audio FM is OK. Then sometimes the DMR audio disappers from time to time later
73
Luc
What beep volume do you have set ?

F6GVE
Posts: 43
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:52 am

Re: Update 16th Jan

Post by F6GVE » Sat Jan 18, 2020 8:44 am

VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 2:29 am
F6GVE wrote:
Fri Jan 17, 2020 11:09 pm
hi
I have 2 GD77. I have no audio problem with one of them, but the second as some trouble with the audio: When switched on, there is no melody and the DMR audio stays muted during a while, then it comes back. The audio FM is OK. Then sometimes the DMR audio disappers from time to time later
73
Luc
What beep volume do you have set ?
Hi Roger
-12 dB

Glad to be able to be back on the forum. Now the cookies policy is displayed :)

HI8NLO
Posts: 20
Joined: Tue Nov 19, 2019 11:55 pm

Re: Update 16th Jan

Post by HI8NLO » Sat Jan 18, 2020 12:40 pm

SQ7PTE wrote:
Fri Jan 17, 2020 4:09 pm
Hello Luis.
Could you post a photo of the plaque, plate under the battery of the radio on the forum?
Radio nameplate
Here you go. Just in case it doesn't show: Serial 1901A00190

VK3KYY
Posts: 1630
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Update 16th Jan

Post by VK3KYY » Sat Jan 18, 2020 8:37 pm

F6GVE wrote:
Sat Jan 18, 2020 8:44 am
VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 2:29 am
F6GVE wrote:
Fri Jan 17, 2020 11:09 pm
hi
I have 2 GD77. I have no audio problem with one of them, but the second as some trouble with the audio: When switched on, there is no melody and the DMR audio stays muted during a while, then it comes back. The audio FM is OK. Then sometimes the DMR audio disappers from time to time later
73
Luc
What beep volume do you have set ?
Hi Roger
-12 dB

Glad to be able to be back on the forum. Now the cookies policy is displayed :)
I have tried to replicate the -12dB Beep volume bug, but it does not occur on my radio.

Most people find that increasing the beep volume a little fixed the problem

F6GVE
Posts: 43
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:52 am

Re: Update 16th Jan

Post by F6GVE » Sat Jan 18, 2020 10:21 pm

VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 8:37 pm
F6GVE wrote:
Sat Jan 18, 2020 8:44 am
VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 2:29 am

What beep volume do you have set ?
Hi Roger
-12 dB

Glad to be able to be back on the forum. Now the cookies policy is displayed :)
I have tried to replicate the -12dB Beep volume bug, but it does not occur on my radio.

Most people find that increasing the beep volume a little fixed the problem
I have not this bug any longer with the "Experimental changes to code optimisation" :)

VK3KYY
Posts: 1630
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Update 16th Jan

Post by VK3KYY » Sat Jan 18, 2020 10:42 pm

F6GVE wrote:
Sat Jan 18, 2020 10:21 pm
I have not this bug any longer with the "Experimental changes to code optimisation" :)
OK

User avatar
DD1LBM
Posts: 16
Joined: Wed Nov 27, 2019 11:34 am

Re: Update 16th Jan

Post by DD1LBM » Sun Jan 19, 2020 9:45 am

DD1LBM wrote:
Fri Jan 17, 2020 10:42 am
backlight turns off automatically after 15 seconds.. as I said before, I have no proof, it's just a feeling..
Feeling was wrong :D .. It's just that the battery drains more at the beginning and the drain is slowing down after a while. So the real problem is, that the percentage of unloading shown in the display isn't linear..

Post Reply