Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

User avatar
M6SEU
Posts: 15
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:14 am
Location: Cramlington UK IO95fc
Contact:

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by M6SEU » Sat Nov 23, 2019 6:06 pm

Roger
Not having any issues with new version of CPS or older Version this end in fact never have.
Running Win7 use a AT868 cable to program GD77 and always connect radio before loading software.
I also use the CPS to Flash Firmware no issues with that either.

VK3KYY
Posts: 2665
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by VK3KYY » Sat Nov 23, 2019 7:10 pm

M6SEU wrote:
Sat Nov 23, 2019 6:06 pm
Roger
Not having any issues with new version of CPS or older Version this end in fact never have.
Running Win7 use a AT868 cable to program GD77 and always connect radio before loading software.
I also use the CPS to Flash Firmware no issues with that either.
Thanks. I think it works ok for most people

User avatar
m1dyp
Posts: 449
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:03 am
Location: Hertfordshire, U.K.

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by m1dyp » Sat Nov 23, 2019 7:12 pm

maybe its a 64bit issue?
73 de Ken :D

VK3KYY
Posts: 2665
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by VK3KYY » Sat Nov 23, 2019 7:17 pm

I run 64bit ,and I think the majority of people run 64 bit systems.

User avatar
M6SEU
Posts: 15
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:14 am
Location: Cramlington UK IO95fc
Contact:

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by M6SEU » Sat Nov 23, 2019 7:35 pm

I used to have issues not finding the radio before OpenGD77, if i use the Radioddity GD77 cable i get issues. The 868 cable gives no problems maybe some of the issue is due to the cable quality.

User avatar
m1dyp
Posts: 449
Joined: Sat Nov 16, 2019 8:03 am
Location: Hertfordshire, U.K.

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by m1dyp » Sat Nov 23, 2019 7:38 pm

hmm, intersting, im not usimg the GD77 cable, I use a MD380 cable, which works great on my 32bit win 7 netboook
73 de Ken :D

ok2zar
Posts: 12
Joined: Sun Nov 17, 2019 11:49 pm

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by ok2zar » Tue Nov 26, 2019 11:44 am

So I can confirm that I'm able to read/write the radio. I've downloaded Win10development image for VirtualBox from Microsoft portal, installed last community CPS including driver and can read/write radio without any problem. But I'm still interesting in the root-cause for Czech Windows issue. But for me it's solved at the moment.

metad
Posts: 2
Joined: Sat May 02, 2020 5:29 pm

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by metad » Sat May 02, 2020 5:35 pm

Does anyone have any new information on this issue?

I tried it on two machines with the same result. CPS always says "Device not found" during Read / Write and "Failed to open comm port" via OpenGD77 support.

jobdone
Posts: 21
Joined: Mon Dec 30, 2019 8:16 pm

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by jobdone » Sat May 02, 2020 9:35 pm

So the same question , are you using a non english version of windows and had you confirmed your cable was working before. Have you looked in the device manger to see if the GD77 appears?

metad
Posts: 2
Joined: Sat May 02, 2020 5:29 pm

Re: Unable to read/program GD-77 using OpenGD77 firmware

Post by metad » Sun May 03, 2020 6:54 am

Thank you for your answer,
I have read perhaps all topics with this issue and I tried everything. I dont know why, but now its working.

The last system changes i tried:
- uninstall all GD77 (original, open GD77, comunity) software and drivers
- install and switch to US english language on Windows
- install software and drivers (several times)
- switch windows language back to czech language

After all these changes, the COM port still did not work. After a while, it started working without any system or program settings changes.

Unfortunately, I can not identify the cause or advise instructions how to fix it to others.

Post Reply