v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post Reply
User avatar
kd2lh
Posts: 171
Joined: Mon Dec 02, 2019 2:44 pm

v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by kd2lh » Mon Feb 10, 2020 10:38 pm

IIRC, at some point a week or two ago, the Hotspote mode started displaying the node's IP address while the radio was idle.

This is now blank with installation of version v0.1.0.

Is this a new setting, or has it been dropped accidentally?

Thanks, Marc

User avatar
F1RMB
Posts: 404
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by F1RMB » Tue Feb 11, 2020 6:36 am

Hi Marc,
kd2lh wrote:
Mon Feb 10, 2020 10:38 pm
IIRC, at some point a week or two ago, the Hotspote mode started displaying the node's IP address while the radio was idle.

This is now blank with installation of version v0.1.0.

Is this a new setting, or has it been dropped accidentally?

Thanks, Marc
I just checked locally, and the IP is still displayed.
Just as a reminder, the requiremenst is to run Pi-Star 4.1-RCx version (officlal), or using my own fork for older Pi-Star (3.4.x) binary repository.
Also, in mmdvmhost ini file, CAST display driver should be set in [General]::Display.

Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

VK3KYY
Posts: 1611
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by VK3KYY » Tue Feb 11, 2020 8:57 am

Just a reminder about changing things in the the Expert->MMDVMHost settings in PiStar.

If you subsequently change any settings using the normal Configuration screen, or even just press any of the "Apply Changes" buttons even if you have not changed anything, the Display type will be reverted to None by PiStar because the Cast display type is not in the selectable list.

User avatar
F1RMB
Posts: 404
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by F1RMB » Tue Feb 11, 2020 10:01 am

Hi,

Yes, I forgot that one, the official dashboard doesn't supports CAST display driver. Thanks for the reminder Roger.

Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

VK3KYY
Posts: 1611
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by VK3KYY » Tue Feb 11, 2020 10:17 am

Hi Daniel.

IMHO its a rather big bug in PiStar that it overwrites a lot of the settings in that can be entered in the Expert MMDVMHost screen, if you press Apply Changes on the normal Configuration screen.

Its not just the display type which it can overwrite its many other setting :-(

User avatar
F1RMB
Posts: 404
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by F1RMB » Tue Feb 11, 2020 11:23 am

Hi Roger,
VK3KYY wrote:
Tue Feb 11, 2020 10:17 am
Hi Daniel.

IMHO its a rather big bug in PiStar that it overwrites a lot of the settings in that can be entered in the Expert MMDVMHost screen, if you press Apply Changes on the normal Configuration screen.

Its not just the display type which it can overwrite its many other setting :-(
Yeah, it's overwriting a lot of parameters, depending of the options you use/select. I think it's because it is (still I guess) for beginners, trying to make things easier for them. But in the end, that can be annoying (e.g. I removed this behavior for DMR+ options, as it got cleared each time I switched DMRGateway usage on and off).

Cheers.
---
Daniel
73 de Daniel.

User avatar
kd2lh
Posts: 171
Joined: Mon Dec 02, 2019 2:44 pm

Re: v.0.1.0 HS Mode: Missing IP address

Post by kd2lh » Wed Feb 12, 2020 12:22 am

I forgot about the "Cast" driver.... back to the configuration. Marc

Post Reply