Reset when scanning

Post Reply
User avatar
OH0KCE
Posts: 17
Joined: Sat Nov 16, 2019 7:44 am
Location: Aland-Islands

Reset when scanning

Post by OH0KCE » Thu Feb 06, 2020 9:29 am

Hi !
I when usin scan funktion my GD77 reset after c. 20-30 min ! Have done 3-4 times now
I'm using FW 4.feb 2020, and zone with 2FM and one DMR channel :?:

73 Leif OH0KCE
Greetings de Leif OH0KCE

ik7ejc
Posts: 3
Joined: Tue Jan 14, 2020 7:17 am

Re: Reset when scanning

Post by ik7ejc » Mon Feb 10, 2020 12:07 pm

It does the same thing for me but every 5-10 minutes but only in HOLD mode. That is, the scan stops and emits initial melody. I am using the version of February 7 but it was also doing it with previous versions.
:x

Patrick ON4PN
Posts: 2
Joined: Tue Feb 11, 2020 8:29 pm

Re: Reset when scanning

Post by Patrick ON4PN » Tue Feb 11, 2020 8:45 pm

Hello,

Same over here. While scanning it reboots at a variable time after the scan starts. I have two identical programmed GD77's they both reboot while scanning, but at different and variable times after a scan is initiated.
I noticed it from the last 5 version or so, using now version feb 10 2020 12:11:16.

73

Keep up the great work !

Patrick ON4PN

VK3KYY
Posts: 1611
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Reset when scanning

Post by VK3KYY » Wed Feb 12, 2020 2:16 am

This is something that will need to be investigated.

I was hoping that the recent changes by EA3IHI to improve some aspects of the scanning would have helped fix this bug, but it may have made things worse.

ea3ihi
Posts: 55
Joined: Fri Jan 10, 2020 9:28 pm
Location: Barcelona, Spain

Re: Reset when scanning

Post by ea3ihi » Wed Feb 12, 2020 8:23 pm

I will try to reproduce the problem and review the code, unfortunately even if it can be reproduced there is a lot of guess work as the debug options are minimal. What would be the best way to send some information via the serial port?
EA3IHI - David

VK3KYY
Posts: 1611
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Reset when scanning

Post by VK3KYY » Wed Feb 12, 2020 8:38 pm

I ran the scanner for several hours yesterday and it did not crash for me.

However I was only scanning a zone that just contained DMR channels.

The bug may only occur if scanning is for both FM and DMR.

I did notice the other day, that the code that uses the Segger RTT debug print, was reporting some bus conflicts on the I2C bus, and I am pretty sure that most of the bus conflicts are not being handled to mitigate the problem

EB3AM
Posts: 66
Joined: Fri Jan 24, 2020 1:40 pm
Location: Catalonia, not Spain
Contact:

Re: Reset when scanning

Post by EB3AM » Thu Feb 13, 2020 10:21 am

I have a mixed zone, fm / dmr with several repeaters and simplex channels, both analog and digital. I scan often and never did anything strange.

VK3KYY
Posts: 1611
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: Reset when scanning

Post by VK3KYY » Thu Feb 13, 2020 11:16 am

EB3AM wrote:
Thu Feb 13, 2020 10:21 am
I have a mixed zone, fm / dmr with several repeaters and simplex channels, both analog and digital. I scan often and never did anything strange.
I scanned the All Channels Zone, which has FM and DMR , for about 1 hour , and it did not crash

Can the people who have this bug, please post their codeplug

Post Reply