blank screen below signal meter dmr mode

User avatar
F1RMB
Posts: 398
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: blank screen below signal meter dmr mode

Post by F1RMB » Sat Jan 18, 2020 11:54 am

DL4LEX wrote:
Sat Jan 18, 2020 11:45 am
OK, then I misunderstood and we talk about the same.

The information is not available so nothing is displayed except the header.
Yes, we're talking about the same thing.
Maybe (needs to be tested), at be beginning of menuChannelModeUpdateScreen() we could check if TG/PC is zero, and in this case just clear and update the header, then leave, without touching menuDisplayQSODataState value. Then, when finally the correct LC data arrives, the screen will be updated. What do you think about that ?
73 de Daniel.

DL4LEX
Posts: 61
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:09 pm

Re: blank screen below signal meter dmr mode

Post by DL4LEX » Sat Jan 18, 2020 12:13 pm

Maybe I'm missing something. But the TG should be displayed as soon as the LC header is received.
Or is the blank screen staying forever?

Your change would simply keep the channel on the display instead of the blank screen.
That's ok. So, why not.
Alex DL4LEX

VK3KYY
Posts: 1579
Joined: Sat Nov 16, 2019 3:25 am
Location: Melbourne, Australia
Contact:

Re: blank screen below signal meter dmr mode

Post by VK3KYY » Sat Jan 18, 2020 9:25 pm

I noticed this for the first time when I used the radio yesterday

Perhaps it only happens under some circumstances.

User avatar
F1RMB
Posts: 398
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: blank screen below signal meter dmr mode

Post by F1RMB » Sat Jan 18, 2020 9:36 pm

VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 9:25 pm
I noticed this for the first time when I used the radio yesterday

Perhaps it only happens under some circumstances.
One thing I'm not sure with the current code (and it's a bit late for me to start investigations), is does the screen will be redrawn in the case PCorTG is zero.

EDIT: Okay, it will redraw if we add the check code at the beginning of menuChannelModeUpdateScreen(), as I proposed, without changing the value of menuDisplayQSODataState.

Cheers.
73 de Daniel.

User avatar
F1RMB
Posts: 398
Joined: Sat Nov 16, 2019 5:42 am
Location: Grenoble, France
Contact:

Re: blank screen below signal meter dmr mode

Post by F1RMB » Sat Jan 18, 2020 9:39 pm

F1RMB wrote:
Sat Jan 18, 2020 9:36 pm
VK3KYY wrote:
Sat Jan 18, 2020 9:25 pm
I noticed this for the first time when I used the radio yesterday

Perhaps it only happens under some circumstances.
One thing I'm not sure with the current code (and it's a bit late for me to start investigations), is does the screen will be redrawn in the case PCorTG is zero.

EDIT: Okay, it will redraw if we add the check code at the beginning of menuChannelModeUpdateScreen(), as I proposed, without changing the value of menuDisplayQSODataState.

Cheers.
Otherwise, if no new valid LC (TA) data arrives, it could stay blank for quite some time.

Cheers.
73 de Daniel.

Post Reply